sts

Alla inlägg under maj 2016

Av Elise - 8 maj 2016 18:01

    Hemma igen! Puh, ja e verkligen trött nu! Sov typ 1-2h först i fredags (till lördag) och behövde gå på toa, sen sov jag typ 3-4h till innan jag skulle gå upp.. Sen flög vi ju då till Finland! Och invägningen var på bussen.. Haha! Men jag klarade faktist invägningen väldigt bra, jag av rätt nervös inför den..! Sen efter invägningen fick vi frukost på bussen :P en macka, en banan, och en drickyoghurt! En Festis också, men drack inte den.. Alltså, denna helgen har jag verkligen fuskat med glutenet, för har typ inte haft något val.. (Juste, åt 1 dl havregrynsgröt med jordnötssmör till frukost igår innan flyget) åt liksom först macka på bussen, och yoghurt.. Mådde faktist lite illa och fick ont i magen efter de.. Men de hann försvinna lagom till matchen! Som jag förlorade med 2-1... Men de är väldigt stor skillnad.. Först var jag utomlands (inte så stort egentligen), men sen hade jag ju andra tränare, som jag liksom hade träffat för första gången 6 timmar innan matchen.. De visste ju inte alls hur jag boxades å så, så då blir de ju väldigt svårt för dom..! Sen värmde jag inte upp helt 100.. Jag e ju van å köra mitsar och några skuggronder innan jag går match, men hon som hade match innan mig behövde ju tränarna i ringhörnan, så kunde inte kö mitsar, eller hade nåt tidtagarur å köra skugg med.. Så en annan i landslaget fick hålla sina händer som jag slog i lite innan, haha! Men de vart 4-4 i landskampen mellan Sverige och Finland.. Vi var 6 killar och 2 tjejer (vi skulle varit 13 stycken egentligen, men vi vart bara 8) och både jag och andra tjejen förlorade, och 2 killar, sen vann 4 av våra killar.. Så då blev de 4-4! Vart 8-1 till Sverige förra året.. Haha!

Men innan och efter matchen åt jag en mighty bar också! Sen fick vi ris och nån kycklinggryta efter matchen... Men alla var hungriga ett tag efter igen, så vi gick å käka hamburgare nånstans! Och köpte naturgodis efteråt ;) så för mig blev/blir det en cheat-helg! Men de e jag fan värd, är helt slut både fysiskt och psykist! Sov på planet både dit och hem, och i bilen påvägen hem!

Men påvägen hem svängde vi förbi ett shoppingcenter också! Mer om de sen..:) vi shoppade också lite i fredags också :P

Men frukosten idag (som vi btw åt 5.30...) blev en fralla med kalkon, sallad å gurka, å lite fruktsallad.. De va inte mycket, och jag höll mig inte direkt mätt så länge, men äsch..
Sen flög vi från Finland kl8, och kom hem kl 8 ;) klockan går ju 1 timme snabbare i Finland.. Då var jag astrött, haha! Men åt en mighty bar då..:)
Sen en timme senare fikade vi lite. Då åt jag en magnumglass!:D sen åt vi inte förens 13.30 Thai-buffé! Ännu mer gluten där.. Haha! Tog en överfull tallrik me wok å ris å jordnötssås å lite så, sen en lite mindre tallrik bredvid med lite olika friterade saker med sweet chilisås och soja!:) de vart ja verkligen mätt av..
Sen for vi hem! Och jag e verkligen nöjd med shoppingen!:D i fredags köpte jag bara ett vitt linne (tog ej kort på de) som har nån slags broderi över hela ryggen, på hm :) sen som en tidig avslutnings/väldigt tidig födelsedagspresent fick jag en ny mobil.. (!) de e hag väldigt tacksam över!:) nu kan jag äntligen börja blogga från mobilen igen.. Har ju gjort de från ipaden eftersom kameran på min gamla mobil inte kunde fokusera..

Och shoppingen idag blev jag väldigt nöjd med! 2 par jeans (woho!), hittar typ aldrig jeans, en tröja, en bikiniöverdel, och ett par avslutningsskor!:D målet var en avslutningsklänning, men de blev de ej.. Kommer väl få beställa eller nåt..
(Jeansen och vita tröjan är från carlings)

Så jag är supernöjd! Och juste, när jag kom hem åt jag en piggelin, en liten karlfazer mjölkchoklad, och en apelsin-mörkchokladkaka!:) ska äta jordnötssmör å nå mer gott ikväll också ;) uppladdning inför träningen imorn liksom!

Och Gud vilket fint väder de har vart i helgen.. I Finland också :) skönt. Äntligen sommar!

Men nu ska jag verkligen slappa och äta gott och njuta! De tycker jag att jag e värd :) vi ses imorn! Kanske käkar en till glass ;)

Av Elise - 4 maj 2016 22:35

nu äre bara ett lättare pass kvar imorn innan matchen på lördag..! Har börjat komma in lite i matchkänslan.. Inte riktigt, men lite.. Blir första gången jag får match utomlands :P får hoppas på de bästa!
Men idag borde jag egentligen ha packat, men orkade inte.. Gör de väl i sista minut imorn! Alltså jag har varit en som faktist har gillat att packa, men nu har jag börjat ogilla de.. Man måste tänka så mycket, haha.. Och nu får jag ju bara ha ett handbagage också.. Blir väldigt mycket krångligare då!

Men idag sov jag verkligen ut :) typ.. Alltså, jag vaknade kl 6, 7.30, 8, och typ sista gången 10.. Sen låg jah och drog mig i sängen, och käkade frukost halv 12!:P och idag har jag ju då ätit veganskt! Så frukosten blev gröt med banan, kakao, hampaprotein, havremjölk, och rissirap! Sen en timme efter de vare dags för löpningen, som jag för engångsskull gjorde ute! Va så fint väder !:) riktigt skönt! Så 3km löpning, innan de va dags för en smoothie :P den var gjord på 1 banan, 2.5 dl havremjölk, 5 dadlar, och hampaprotein!:)
Sen satt jag faktist ute i ca 40 min och lyssnade på en podcast och njöt av solen :) riktigt skönt vare! Jo juste, duschade innan jag gick ut också, hah!

Sen vare dags för preworkout :) 1 skål med boveteflingor, havremjölk, och banan, och 4 dadlar me kanel :) sen testade jag nåt nytt, som blev väldigt lyckat! Jag stekte 2 glutenfria brödskivor i massa smör (veganskt då, förstås) Och de vart riktigt gott! Inte de nyttigaste precis, men mums! Så de blev min preworkout :) mumsigt!

Sen på träningen fick jag ju då hitta på något eget, så de blev några ronder "hård skugg", sen 5 ronder lite lugnare säck, avslutade med 1 sista skuggrond, och mycket stretching!:)

Sen blev min postworkout/middag 2 riskakor och 1 banan först, för jag skulle få fotvård av mamma så åt något snabbt, sen blev den riktiga middagen något intressant! 3 dl kokta röda linser (1dl torrt, blötlagt i ca 6h) med 1/2 dl (torrt) basmatiris, gurka, salt, och örtsalt! Så enkelt, men så gott dd blev! Blev chockad alltså, haha :D
Sen åt jag en majskolv och både sötpotatis och vanlig potatis :) åt några potatisar medan jag kokade linserna å de också ;)

Och ikväll blir de då packning, åka upp till Stockholm, och ett lättare löppass med 3 ronder skugg, är planen :) och leta avslutningsklänning på fredag! Hoppas jag hittar någon bra... Sen på lördag blir de att vakna väldigt tidigt, för då ska jag flyga till Finland..! Och match samma dag, sen sova där en natt, och flyga hem till Stockholm på söndagen, sen bila lite å så är jag hemma igen! Sen skola på måndag igen.. Så så blir det!

Nu ska jag nog faktist hålla på lite med mobilen sen sova..:) vi ses (förhoppningsvis) imorn!

Av Elise - 3 maj 2016 19:08

Wooo, nu äre heelg!:D och en bra dag idag känner jag! Löpintervaller och ben avklarat på morgonen, en skoldag, gick och handlade, massage, och om en timme ungefär ska jag och 4 andra bada lite bubbelpool!:) inte hos mig dock, för så stor är inte min bubbelpool, haha! Så jag tar med vindruvor, bananer, och choklad, sen tar de andra me sig lite också! Jo, tar med en koffeinfri nocco också ;) kommer bli lite cheat ikväll, men de är 4 dagar till invägning, så de är nog lugnt! Och jag planerar att äta veganskt imorn :):) ska springa 3 km kring lunch imorn, sen på kvällen äre teknikboxning :)

Och min frukost innan gymmet idag blev en päronproteinshake..:) och efteråt blev de en banan och en mighty bar!
Sen blev lunchen i skolan bara ärtor, majs, tzatziki-ish och sallad..
Sen när jag kom hem från Ica åt jag 3 dadlar, och en skål med boveteflingor och havremjölk, och lite av vindruvorna!:D sen vare dags för massage!
Sen gjorde jag en egen middag.. Som jag faktist är väldigt stolt över ;) stekte 1 förpackning (200g) minutkyckling med lite champinjoner, kokade 1 dl basmatiris och ärtor, och rörde ihop allt i stekpannan tillsist med soja!:) och toppade med lite Sweet chilisås! Mums! Dock kuunde de ha behövts lite olja så inte de varit så torrt, men jag e nöjd ändå!:)

Och jag skriver inlägg nu, för kommer nog glömma de ikväll ;P vet inte när jag kommer hem nämligen.. Men guud så skönt att vi e lediga dom kommande 3 dagarna! Ska bli så skönt :)
Och vi körde de nedan på gymmet imorse..!


Gång 200m

Spring 200m, jogga 100m
x8 (lutning 4)

Utfall i Smith: 10x4/ben (15kg)

Höftlyft i Smith: 10x4 (42 1/2kg)

Enbens-knäböj och gå upp på tå i toppläget i Smith: 6x4/ben (15kg)

Donkey kicks i Smith: 10x4/ben (15kg)

Switch lunges: 20x4 (7kg)

Av Elise - 2 maj 2016 20:49

Wooh, va inte beredd på ett fyspass ikväll, haha! Men skönt vare :) de va ju inte superfys precis men de va jobbigt! Och imorn på morgonen blire intervaller på löpband först, sen lite ben på morgonen :) sen 3 lektioner i skolan, och sen ledig hela veckan!:D så ska jag få massage imorn också..;) bra timing! Imorn blir sista hårda passet för veckan, eftersom de e match till helgen :) på onsdag förmiddag/lunch KANSKE jag tar en powerwalk på löpband eller lättare joggning, sen teknikboxning på kvällen.. Dock får jag komma på den tekniken själv, för kanske blir utan tränare.. Men de blir bra ändå!
Sen i Stockholm på torsdag ska jag köra lätt joggning och skugg! Sen vila på fredag, och match på lördag!:) spännande! Eller de blir typ knappt ens vila på fredag, för vi ska nog shoppa då.. Haha! Eller leta avslutningsklänning...

Men vi hade varken havremjölk eller havregryn (eller ens färska bananer) så kunde inte göra gröt eller proteinshake.. Men, jag hade turen att hitta 2/3 bananer i frysen! Så de fick bli bananglass med päronproteinpulver till frukost ;) klagar inte!
Sen en mighty bar till snack, och ris med nån kycklingwok/röra typ till lunch, med tzatziki, pizzasallad, morötter, å ärtor..:) fick faktist lite ont i magen av de...
Sen fick min preworkout bli en celsius och en riskaka med jordnötssmör och agavesirap..!

Och efter träningen åt jag en fläskkotlett med Sweet chilisås och skagenröra, och en riskaka :) dom höll på å koka pasta, men jag orkade inte vänta så jag åt riskaka istället..!

Och de ska bli så skönt å va ledig efter imorn! Lite sovmorgon så jag förhoppningsvis får lite vila innan matchen på lördag!:) känner mig i alla fall lite mer redo inför denna match än vad jag gjorde inför den förra..

Nu ska jag kolla youtube, och förhoppningsvis somna tidigt ikväll! Godnatt!:) öj, sista larmet för veckan imorn! Eller juste, på lördag kommer jag väl behöva gå upp typ 4/5.. Aja! Godnatt!:)

Av Elise - 1 maj 2016 22:04

En ny vecka imorn! Och bara 2 skoldagar :D sen på torsdag åker jag ner till Stockholm, och sover där tills på lördag, för på lördagmorgon flyger vi ner till Finland och går match där..! Sen flyger vi hem på söndag igen :)

Och idag har jag verkligen inte gjort ert smack.. Sov typ ingenting igår, så åt frukost/lunch, kollade på yt i typ 2-3h, sen har jag halvsovit till typ 19.30.. Sen duschade jag och gjorde middag.. Nu ska jag snart sova igen!:P
Och min lunch fick bli veganska, glutenfria proteinpannkakor!:D och de vart en stor portion alltså... Tänkte göra halva satsen men glömde bort att jag gjorde de så fick bli hela.. Haha! Men gott vare! Och vart riktigt mätt alltså.. Recept och näringsvärde är längre ner!:)
Sen var jag duktig å gjorde middag..;) åt upp resten av lite glass jag hittade i frysen (va typ 2 skedar), sen gjorde jag lax, ärtor, sötpotatis, broccoli, och lite räkor till middag!:) de va gott! Å nu e jag mätt alltså :P
Och imorn är en ny vecka.. Såå skönt att vi bars går 2 dagar i alla fall..!


Veganska, glutenfria proteinpannkakor:

100g glutenfria havregryn
60g hampaprotein med vaniljsmak (eller gör som jag gjorde, ha vanligt hampaprotein och vaniljextrakt...)
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl havremjölk (eller annan mjölk)

Mixa havregrynen i en matberedare till ett mjöl, tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en smet.
Stek lagom stora pannkakor, och servera med valfria tillbehör. Jag hade agavesirap.

Näringsvärde för hela satsen inklusive rätt riktigt med agavesirap:

855 kcal
48g protein
119g kolhydrater
16g fett

Recept: Hanna.metromode.se

Näringsuträkning: jag


Pannkakorna vart rätt tjocka, och många! Hade redan ätit 2 st innan jag tog bilden också.. Å de var verkligen mättande!

Ovido - Quiz & Flashcards