Direktlänk till inlägg 30 juli 2015
Alltså.. Ja finner inga ord! Denna kakan vart ju mer än fantastisk! Den smakar precis som vabligt också!:D ja tycker verkligen att ni ska prova denna! Denna kommer ja verkligen göra till jul!:D
Och bli inte rädda av att de står smör i receptet nu.. De e värt de :)
150g smör
3 ägg
1 dl kokossocker
1/2g saffran
70g rismjöl
70g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1.5dl naturell yoghurt (de stod grädde i receptet, men uppenbarligen funkade yoghurt minst lika bra ;))
Vispa äggen och kokossocker ett par minuter med en elvisp. De kommer inte få samma färg som med vitt socker.
Smält smöret, och rör ner i äggblandningen.
I en annan skål, blanda ihop mjölerna, bakpulver, och saffran. Tillsätt sedan i äggblandningen.
Rör ihop med en Slickepott tills klumparna är borta. Rör sedan ner yoghurten, och blanda väl.
Smöra och bröa (jag hade riven kokos, men om ni ska ha ströbröd, var säkra att den är glutenfri, eftersom de är en sån kaka vi gör) en form. Häll sedan ner smeten, och tryck ner skivade äpplen, och grädda långt ner i ugnen i 25-30 min på 175 grader.
I receptet stod de också att man skulle toppa med hackade mandlar och russin, men ja ville ju ha en äppelkaka, så ja tog äpplen istället ;) vart SUPERGOTT! Skulle man ge detta till nån skulle dom tro att de var en vanlig saffranskaka :) älskar den!
Men ja tyckte att den inte vart lika "torr" som en vanlig kaka.. De e enda "negativa" jag har att säga om den.. Den vart lite mer såhär "moist" haha, hur ska man säga på svenska..? Som att den inte var riktigt färdig... Men den smakar inge värre för de!:)
Näringsvärde per skiva av 8 (jag har 1/2 skiva på bilden):
318 kcal
6.1g protein
18.2g kolhydrater
24.7g fett
De kanske verkar lite saftigt, men tro mig, ni kommer inte ångra er ;) guilt free!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|