sts

Alla inlägg under april 2016

Av Elise - 20 april 2016 20:24

Puh! 2 dagar kvar! 2 prov kvar...

Och jag tänkte köra veganskt imorn, men de är en god soppa till lunch, så den vill jag inte missa..;) så skulle de bli en vegansk middag åtminstone idag, men tydligen hade nån gjort kyckling och sötpotatis, så åt de.. Masssssa sötpotatis tog jag, med ketchup :) sen kyckling med aioli :) de fick bli min onsdagsmiddag alltså!
Och jag ville ligga å dra mig lite i sängen imorse, så jag skippade att göra gröten imorse, å tog istället bara en proteinshake.. Tror faktist jag ska göra så imorn å, då kan jag äta lite mer till lunch/middag ;) eller preworkout! De e då eller på middagen som jag gillar att äta lite mer :P
Men förutom frukosten var det som vanligt en mightybar till snack, sen blev lunchen ris, ärtor, morot, å mangoraja... Och de vart en mumsig preworkout när hag kom hem ska jag säga!:D 1 banan, resten av jordgubbarna, 1 klick jordnötssmör, 2 glutenfria brödskivor me veganskt smör, och en nocco!:) muuums! De satt fint! Hoppas på lite sömn inatt ;)
Och på träningen vare ännu en gång lite teknik.. Och körde magträningen nedan! Vilar 5 sekunder mellan varven.. Den bränner faktist! Rätt lätt å snabb, men kör på så ska ni få se ;) bränner de inte så kör alla 4 varv på en gång utan 5sek vila!

Och ja, middagen vet ni.. Men jag är rätt trött nu faktiskt, så HOPPAS de håller i sig å ja kan sova sen..! Önska mig lycka till ;)

20 crunches
20 bicycle crunches
8 fällknivar med böjda ben
x4

Av Elise - 19 april 2016 19:22

Tjoho! Ännu ett benpass avklarat :) jag e så nöjd nu alltså.. Som bara typ 2h inatt, och har vart seg hela dagen, och fick typ lite yrsel och behövde ta en liten powernap på 25 min innan gymmet.. Även om jag sover dåligt gillar jag inte att sova på dagarna! Har aldrig vart en sån som går å lägger mig å sover nån timme eller två efter skolan.. Så funkar jag inte.. Men har kunnat sova lite bättre de senaste dagarna.. De senaste veckorna har jag sovit på eftermiddagarna bara i skolan på torsdagar å fredagar.. De e allt ja sover på dagarna förutom när jag går å lägger mig på kvällen, haha! Men inte förens nu på senare tid som jag blivit så seg på eftermiddagarna på torsdagar å fredagar.. De e ju dock dom 2 jobbigaste dagarna..

Och ja, ingen sovmorgon idag heller... Va kanske bra egentligen att jag skippade passet imorse eftersom jag sov så dåligt.. Så fick jag åtminstone lite mer energi till passet nu på kvällen, haha! Ödet ;) men jag va verkligen inte sugen på att gå till gymmet, men nu är jag mycket piggare! Gud så skönt! :) men de va proppfullt när jag kom, så knäböjsstången var upptagen, och marklyftsstället.. Men de vart ledigt lagomt till efter jag var klar med uppvärmningen :) fick köra knäböj med lätta vikter istället, så körde med kettlebell :) de fick räknas som uppvärmning..
Och jag vågade äntligen höja vikterna i marken idag! Mest för att jag skippade knäböjen, så kände mig rätt fräsch ;) jag kör ju bara på 40kg för ryggen, men mitt PR är ju 75, men idag höjde jag mig till 50 :) kommer inte försöka maxa på ett tag heller i alla fall.. Onödigt! 40-50 duger finfint :) kanske går upp lite högre då och då..
Men när jag var klar med knäböjen hade typ alla vid de fria vikterna gått, så då fanns de betydligt mer plats! Då kunde jag köra igång med mina gående utfall :)

Jo, jag måste säga.. Alltså, alla övningar kändes väldigt lätta idag? Alltså viktmässigt..! Kanske för att jag återigen skippade knäböjen i början..? Förmodligen därför... Men jag borde ju höjt vikterna i alla övningar kom jag på nu, hahah! När jag liksom skippade en hel övning.. Förmodligen därför de kändes så lätt, smart jag är, hahah..

Men frukosten idag blev samma gröt som igår.. Min rosa blåbärsgröt ;) sen en mighty bar till snack, och lunchen blev nån kycklinggratäng med ris och grönsaker, som jag faktist fick lite ont i magen av.. Så den tar jag inte imorn om den finns..
Sen fick min preworkout innan gymmet bli nachochips och en proteinshake :) och postworkouten/middagen blev ännu en proteinshake, och kokat ris med stekta champinjoner och ketchup!:) vilken lyx ;)
Och jag e nöjd med att jag både kom iväg till gymmet och att de inte vart ett uruselt pass, och att jag inte drack en nocco innan passet..! För jag var ju så trött innan.. Men, jag drack en igår så ville inte dricka en idag också, och då hade de ju bara blivit samma sak som igår, att jag inte skulle kunna sova inatt.. Alltså, jag var påväg å somna klockan 3 inatt, men av nån anledning bestämde jag mig för att lägga mig å mage istället för på rygg, så då vart jag ju klarvaken efter de istället... Sen tog de väl nån timme innan jag somnade, sen vaknade jah 6.30, så 10 min innan mitt larm går.. Så, ja!

Och imorn har vi spanska nationella, men först SO, sen efter provet har vi mat, och 2 idrottslektioner.. Men detta har jag ju gått igenom ;)
Nu är jag rätt törstig, så ska gå å hämta mer vatten, slappa lite till, duscha, och förhoppningsvis sova hela natten så jag är pigg och fräsch imorn!:) skönt att jag vart klar med passet lite tidigare idag.. Kan jag slappa lite extra!:)

Kettlebell squats: 10x2 - 20kg
15x3 - 28kg

Marklyft: 10 reps: 40kg
8x4 - 50kg

Gående utfall 12x4 : 24 kg

Switch lunges: 20x3 - 7kg hantel

Höftlyft i Smith: 10x4 - 40kg

Burn out: Donkey kicks - 15x3/ben, 5kg

Av Elise - 19 april 2016 14:54

(skulle läggas upp igår)


Måndag klar på en ny vecka! Blev 9 ronder lätt sparring på boxningen, sen 4 ronder lugn säck.. Så de blev nice :) å imorn planerar jag att köra ben.. Men vi har ingen sovmorgon imorn, så de blir bara 1 pass imorn istället för 2.. Men de blir nice! Sen måste jag ner till nybörjarträningen på onsdag för jag har nycklarna..
Men idag körde jag veganskt igen! Härligt!:) alltså min mage känns så mycket bättre när jag går å lägger mig.. Känner mig inte alls så tung å igenproppad... Så de nice! När jag får hampan kanske jag kör lite mer veganskt än 1 dag i veckan :)

Men min frukost idag blev inte helt den vanliga gröten.. Först 1 dl havregryn med 2 dl vatten, sen typ 1 dl havremjölk, massa blåbär, 1 banan, och toppat med massa agavesirap!:) den va en nice variation! Kanske äter den lite mer, för vi har massa blåbär i frysen..

Sen blev mitt snack en mighty bar :)

Och lunchen fick bli först morötter, ärtor å majs, sen gick vi till Ica, så då köpte jag en fruktsallad och en froosh (som jag drack lite senare).

Och när jag kom hem vare då dags för preworkout :) 1 Nocco, 2 riskakor, 4 dadlar med kanel, 1 förpackning med jordgubbar, 1 banan, å frooshen!:) mums!

Och efter träningen vart de då middaaag..! Medan jag gjorde maten åt jag 2 riskakor, några dadlar, och lite nachochips :p och vad vart middagen då? Jo 1 dl basmatiris (torrt), svarta bönor, stekta champinjoner, och de 2 sista linsbiffarna, toppat med de sista av sweet chilisåsen!:) mums!

Och de va min dag.. Har inte hänt nå speciellt.. Ska sova snart, men känner att dendär Celsiusen sitter i! Fan.. Men kan hampan komma nuuu så ja kan äta min vanliga grööööt!

Nu ska jag slappa lite, och Försöka sova.. Försöka pallra mig till gymmet imorn.. Sen juste, nationella på onsdag också, sen idrott hela eftermiddagen och typ direkt efter de ner till boxningen, haha!

Av Elise - 17 april 2016 13:29

Ännu en vecka över! Snart i alla fall :) bara söndagen kvar ;)
Men igår var en skön slappardag.. Först ett teknikpass kl 9 igår, bara med några ronder mitsar och skugg, sen när jag kom hem slappade jag och åt, sen gick jag och pantade och handlade lite inför middagen :D jag åt 2 bananer till frukost igår, sen när jag kom hem från träningen drack jag först en proteinshake, och de vart faktist oplanerat en vegansk lunch!:) stekte 2 linsbiffar som jag hittade i frysen, kokade lite basmatiris, och skärde lite morot, gurka, å tomat, toppat med Sweet chilisås!:) mums! Biffarna var från hälsans kök, och jag kan faktist rekommendera dom!:D
Sen tog jag ett långt och härligt bad.. Jag slappnade av ordentligt! Var faktist ett tag sen jag bara låg i badkaret och bara slappnade av.. Brukar ju kolla på film eller nånting, men jag lyssnade bara på lite musik igår.. Badade i över en timme, haha :P men de var välbehövligt.. 6 prov denna vecka! NP räknas väl egentligen som ett prov men de är ju egentligen flera prov eftersom de är olika delar och man får rast mellan delarna :P sen har jag tränat hela veckan också, så var bra slut i huvudet... Så de va skönt! Och jag åt 1 banan med 1 klick jordnötssmör och 1 nellie choklad också :)
Sen fick middagen då bli tacos..! Utan bröd ;) så köttfärs med rödlök, banan, gurka, tomat,,gräddfil, majs, vitlökssås, å chips!:) muuums! De e ju beroendeframkallande ;)
Och alltså de tre senaste dagarna har jag väl knappast ätit bäst, men så får de va :) har lagt på mig massa vätska, både känns och syns.. Hahah! Men de e bara vätska så de försvinner :) förhoppningsvis..;) för cheatday i fredags, åt inte bäst igår, och idag äter jag verkligen inte bättre än igår, och har vilodag idag.. Haha! Men frukosten idag blev i alla fall en proteinshake, 1 glutenfritt knäcke och 1 glutenfri brödskiva med veganskt smör.. Sen gick jag till mormor och dammsög, och när jag kom hem blev de rester från igår..! Hahaha... Här är en tjej med aptit ;) så gott!

Sen ikväll ska vi grilla.. Så de kommer bli revbenspjäll med majskolv och förmodligen klyftpotatis eller nåt sånt.. Nu har de blivit för mycket kött känner jag! De 3 senaste maträtterna.. Tacos igårkväll, tacos till lunch, och revbenspjäll till middag.. Alltså jag hör nu hur min mage arbetar för fullt! Den låter som bara den.. Har typ nyss ätit tacosen, hahah... Kanske kör en vegansk dag imorn å? Hahah :) men vill få hem hampan så fort som möjligt.. Den e bra när jag ska äta veganskt...!
Juste, tvättade faktist lite träningskläder igår å ;)


Men nu ska jag slappa resten av dagen. Och imorn drar en ny vecka igång också :) vi ses imorn!

Av Elise - 15 april 2016 20:40

Idag fick de bli cheatday! De tycker jag att jag e värd efter nationella prov i kemi hela förmiddagen ;) så har blivit en liiten godispåse, elr juste, vanliga gröten till frukost, en mighty bar till snack, och minigodispåsen, sen vart lunchen på Sibylla :) en kycklingsallad med vitlöksdressing och en strips, sen när jag kom hem vart de några mini-bounty, en påse av sånahär mini-majskakor, 1 riskaka med jordnötssmör och agavesirap, resten av tortillachipsen, och en nocco!:) hoppas jag kan somna ikväll...
Och jo, tightsen och shakersen som jag beställde i onsdags kom idag!:D jag invigde dom på träningen ikväll :) ja brukar tvätta alla kläder innan jag använde dom, men ville testa dessa..;) de va lite trångt å få på sig dom, men när dom väl var på satt dom som vilka tights som helst!:) de e lite annorlunda material, men jag gillar de..! Beställde då från icaniwill.se :)

Och efter träningen vare ju då dags för middag... Drack först en proteinshake, sen stekte jag på 1 hel halloumiost, kokade ris, och stekte champinjoner, gurka, å tomat :) sen 2 knäcken med veganskt smör..! Sen en till bounty och resten av den veganska chokladen jag köpte igår ;)

Så de vart cheatday på en fredag denna vecka..! Gott vare ;)
Nu tänkte jag att jag ska duscha och göra mig iordning för sängen, sen slappa lite å sova! Träning kl 9 imorn! Vi ses!:)

Av Elise - 14 april 2016 20:34

Idag har jag kört veganskt igen!:) väldigt intressant alltså, fast jag äter mycket mer än vad jag brukar göra är jag mycke mindre uppblåst... Hmm..;) men älskar alltid vegandagarna, för får äta så mycket då!:D började dagen med vanliga gröten, och ska beställa hampaprotein snart, sen en mighty bar till snack, 3 potatisbullar med lingonsylt och grönsaker till lunch, sen köpte jag en vegansk choklad som jag ätit halva av, och när jag kom hem fick min preworkout bli lite nachochips (mer än de på bild), 5 dadlar med kanel, 1 banan med jordnötssmör, ett knäcke med veganskt smör, och en koffeinfri nocco!:D drack ju en igår, men den idag va koffeinfri så då äre okej ;)

Sen istället för löpning idag vart de styrka ändå.. Haha! Men inte så mkt kondition istället... Körde först massa set bänk, upp till 40kg, sen direkt efter (dåligt val, hahah) chins.. Klarade 2 med nöd och näppe, hahah! Så körde reverse istället.. Att jag hoppade upp och sänkte mig långsamt ner istället.. Körde 4x4 sånna :) sen reverse flyes, en-arms lat pushdowns, latsdrag, och raka marklyft med tårna pekandes inåt, sen väldigt lite kondition på slutet.. Vi körde rodd, så 1 min "uppvärmning" i lugnt tempo, sen i 4 min körde vi 20/10 intervaller, så jobba 20 sek å vila 10, sen avslutade vi med 2 minuter lugn rodd igen :) gillar att köra olika sorters kondition hela tiden..! Blir så trött på löpning...

Men ja, sen efter de passet blev de lite middag här!:) 3 dl kokta röda linser, kokta bruna bönor, stekta champinjoner, tomat, å gurka, sen toppat med dragon och salt, och till blir de massa nachochips!:) så jävla skönt att dom e både veganska och glutenfria, hahah! Det är bara några få chips kvar i påsen.. De kanske säger er hur mkt jag älskar nachochips.. Alltså, påsen var köpt idag... Menmen! De e ju så gott ;)

Men sådär då! Veganska refeed-dagar måste ju vara dom bästa..;) kan äta så mycket jag kan trycka i mig! Sålänge de e veganskt då förstås ;) och helst kolhydrater istället för fett, men sålänge de veganskt och helst inte mättade fetter så äsch!:)

Och nu är del 1 på matteprovet avklarat, nästa del blir nästa fredag, men imorn äre nationella prov i kemi.. Ååh, kommer inte gå bra..! Och de är så länge också... Hela förmiddagen kommer de vara, och de är indelat i tre delar.. Usch! Sen har CI egentligen NO efter lunch, men då aka CI ha matte istället.. I 80 minuter!!! Ååååh, kommer va sååå död imorn..! Men önska mig lycka till alltså.. De behövs...

Men nu ska jag bara äta upp och slappa, sen sova!:) godnatt! Fredag imorn ju! Wööö!:D


Btw, nocco borde väl va vegansk va..? Annars kommer nocco å celsius vara undantag på mina vegandagar.. Hehe! Dricker de ju inte varje vegandag, men när jag gör...

Av Elise - 14 april 2016 08:07

Hann inte skriva igår! Vi kom hem från sparringen kl 22 igår, så de va bara å äta, duscha, å lägga sig :P så var väl i sängen 23 tror ja.. Ja somnade faktist hyfsat snabbt igår!:) sen somnade jag om fort när jag vaknade mitt i natten å :D kanske för att jag var trött från sparringen och för att vi kom hem rätt sent... Hahah, har ett blåmärke på underarmen från ena handsken, är helt röd och har ont på näsryggen, sen e ja lite blå under ögonbrynet.. Värt de i alla fall ;) sparringen var bra och välbehövlig! Skönt! :)

Men till frukost igår åt jag gröt, utan hampa fortfarande, sen en mighty bar till snack, lite grönsaker och ris med nån sås till lunch, lite läkerol och yup till snack (hehe), sen när jag kom hem drack jag först en proteinshake och åt resten av nachochipsen, sen 1 1/2h senare åt jag 1 riskaka med jordnötssmör och agavesirap och drack en nocco :) mums!
Och efter sparringen åt jag en banan i bilen, och när jag kom hem drack jag en proteinshake och åt lite mer äggröra.. 4 äggvitor, tomat, gurka, champinjoner, å salt!:P

Och idag då.. Först skola, matteprov på eftermiddagen... Känns inge bra inför de alltså.. Sen är de planerat att jag ska springa ikväll... Men känner verkligen inte för nån styrka idag så kanske bara blir löpning... För jag måste köra nån form av kondition idag! Sen äre bara 2 hårda träningsdagar kvar sen blire lätt träning hela nästa veckan inför match... Bara 3, möjligtvis 4 pass kvar! Kom igen nu, Elise... Har ingen träningsmotivation just nu.. Eller jo, de har jag, men har ingen konditionsmotivation... Men har blivit/blir mycket egenträning denna vecka, å de tycker jag e så tråkigt.. Hahaa..

Men jag fick lite tid över nu på morgonen som ni kanske märkte, hahah.. Men nu ska jag gå till skolan, så ses vi förhoppningsvis ikväll :)

Av Elise - 12 april 2016 21:27

Tjoho, 2 pass fick jag in idag :) först hopprep och väldigt snabb och enkel mage på morgonen, och ett benpass på kvällen!:) har verkligen blivit glest med benpass.. Och jag var såå trött på eftermiddagen, och var näästan påväg å skippa andra passet.. Men e glad att jag inte gjorde :) de va inte så jobbigt när jag väl var där, men å ta sig dit var inte de enklaste.. Var verkligen supertrött! Men jag bart faktist pigg efteråt.. Haha.. Kunde ja inre vart pigg innan å blivit trött efter? Så ja kan sova liksom ;P
Men imorse då, innan gymmet, drack jag bara en proteinshake till frukost.. De e precis lagom direkt innan ett pass tycker jag :) körde då 4 minuter på rodden först (haha) sen "värmde upp" me 2 minuter hopprep, sen vilade 1 min, och körde sen 10 sekunders hopprepsintervaller i 1 1/2 minut, vilade 1 minut osv i 20 minuter totalt :) fast de sista 5 minutrarna så körde jag 2 minuter samma tempo, vila 1 min, och 2 min samma tempo igen :) de vart rätt jobbigt alltså! De e definitivt jobbigare för armarna och benen än vad de är för lungorna.. Men lite andfådd blir man :) tänkte ju springa egentligen, men kände inte alls för de, så hopprep va ju bättre än å skita i de totalt :)
Sen efter passet åt jag en mighty bar och en banan..!
Och de va makoronigratäng till lunch, så jag åt bara ärtor, majs, isbergssallad, å pizzasallad.. Vart rätt hungrig sen! Blir alltid så hungrig när jag tränar på morgonen...
Så när jag kom hem vart de preworkout... 1 banan, 1 klick jordnötssmör, 2 knäcken, ett med veganskt smör och en med kaviar :)

Sen efter pass 2 blev de typ 1/3 påse nachochips, en proteinsmoothie gjord på 1 banan, 2 1/2 dl havremjölk, och 2 portioner chokladprotein :) sen lite äggröra-ish på 4 äggvitor, champinjoner, tomat, å gurka!:) blir nog typ samma middag imorn å.. Sparring imorn igen!:) kul!
Men först nationella prov på förmiddagen imorn... I spanska.. Sen ett vanligt matteprov på torsdag, och nationella prov igen i NO på,fredag.. UH! 3 provdagar framför alltså..

Men mage som jag körde imorse körde jag bara detta väldigt snabbt:

20 crunches
20 bicycle crunches
8 fällknivar
x3

Och detta fick bli dagens benpass:

Knäböj: 8-10 reps på: 20, 25, 30, 40kg
Frontböj: 6-10 reps: 20 kg, 25kg, 30kg

10 Marklyft: 40kg
12 Gående utfall: 24 kg
x3

Switch lunges: 20x3 - 6kg hantel

Höftlyft i Smith: 10x4 - 40kg

Burn out: Donkey kicks - 15x3/ben, 5kg

Körde inte totalt slut på mig, men de va skönt :) körde bara lätta knäböj idag! Passet tog bara 45 minuter.. Brukar ta över 1h...

Men nu ska jag göra mig iordning och försöka sova! Godnatt!:)

Skapa flashcards