sts

Alla inlägg under december 2015

Av Elise - 22 december 2015 20:55

Woooo, bakat glutenfria lussekatter!:D de vart lyckat! De vart som jag trodde, att konsistensen är lite weird, och utseendet, men smaken är de absolut inget fel på!:D de vart dock inte hårda som ja trodde, men de vart typ tunga och sega/"gummiaktiga" istället, som typ allt glutenfritt blir :) men ja e nöjd! Tycker ni ska prova!:D recept har ni nedan! ..middagen blir btw köttfärssås och spaghetti + en av lussekatterna..;)

250g (ca 5dl) glutenfritt havremjöl (mixa glutenfria havregryn i en matberedare)
250g (ca 5dl) rismjöl
75g smör
1 ägg
2 dl valfri mjölk (jag hade kokos)
0.5g saffran
2 tsk fiberhusk
1dl kvarg
1krm salt
1.5 dl kokossocker
0.75 paket jäst för söta degar

Smält smöret och tillsätt mjölk. Se till att det blir 37 grader (fingervarmt) och häll sedan över smör- och mjölkblandningen över den smulade jästen i en bunke.

Blanda tills jästen lösts upp, och tillsätt sedan fiberhusken, och låt stå i 10 min.

Tillsätt sedan saffran, ägg, salt, kvarg, socker, och rör om.

Blanda ihop havremjöl och rismjöl, och blanda sedan med de blöta ingredienserna.

När det blivit en deg, låt det jäsa under bakduk i 30 min.

Forma lussekatter, och lägg på en blåst med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

Pensla på med ett uppvispat ägg, och garnera med russin.

In i ugnen i 6-8 minuter på 250 grader.


Att forma lussekatterna är nog de svåraste, men man får hitta en teknik. :) min var att ta klicken ja skulle forma, klämma på den och värma upp den lite med händerna, sen trycka ut en korv, inte rulla, och försiktigt rulla ihop från båda sidorna :) de blir inte de finaste, men dom blir goda! Och absolut värt att testa om man inte tål/undviker gluten!:D att det inte är vitt socker i gör ju saken också bättre :)

Så, nu hoppas jag att ni bakar glutenfria lussekatter och njuter med gott samvete!:)

Recept: idawarg.se

Av Elise - 22 december 2015 14:20

2 dagar kvar till julafton.. Alltså, fortfarande ingen julstämning..!
Men de blir i alla fall en vegansk lunch, äntligen igen..;) 3 kokta och saltade rödbetor, massa bönpasta, och 1 hel stekt gullök!:D
Och frukosten blev då proteinpannkakor..;)

Och idag har jag hunnit dammsuga mitt och mammas rum, rollat och rivit ur mammas sängkläder, och målat naglarna ;) och jag har planer på att baka lite glutenfria lussekatter sen!:D och med kokossocker istället för vanligt socker :) dock är de smör i, men äsch! Tar hellre de än gluten och vitt socker ;) så dom ska bli intressanta! Hoppas dom blir bra..:D
Och jag har saknat mina kokta rödbetor<3 mums! Dom hade dock blivit snäppet godare med smör, men här ska vi hålla det veganskt ;)

Och nu ska ja äta upp, kolla lite på youtube, och baka!:) resultat kommer..;)

Av Elise - 21 december 2015 20:23

Hemma från träningen! Den kändes sådär.. De va sparring, å alltså min ork tog slut psykiskt.. Fast efteråt skulle vi kö explosivitet på säck, å de kändes förvånansvärt bra.. Ja kände mig väldigt explosiv.. Men de va de enda som kändes bra på hela träningen, hah..

Men idag då, vad har ja gjort.. Jag har dammsugit badrummet, sen dammat och rensat lite i mitt rum..:) har dammsugningen kvar imorn!

Personkulten blev också 5 riskakor med gräddfil och löksmak, 1 tjock naturell riskaka med jordnötssmör och banan, sen 1 kuse med kalkon och 1 stekt ägg och 1 stekt äggvita :) alltså, när ja äter äggomelett-ish saken till frukost blir ja inte hungrig på hur länge som helst.. Alltså, ja blir inte sådär speciellt jättemätt, men ja blir inte hungrig elr sugen på nånting på flera h! Tips..;)
Och nu blir postworkouten potatis, torsk, och äggsås! :) älskar torsk å äggsås! :D sen nån proteinbar vi hade i skåpet.. Orkar inte ens kolla ingredienslistan.. Usch, hatar att komma hem irriterad efter en träning.. Så dryygt.. Brukar inte gö de så ofta när träningarna känns dåliga, men idag gjorde jag de..

Och jag njuter på av lovet!:D har jag tur kanske jag orkar kö intervaller imorn.. Vääldigt osannolikt, men de behövs verkligen...

Nu ska ja mumsa i mig dehär till yt!:) ses imorn!

Av Elise - 21 december 2015 12:23

Åh va skönt, klockan är 10 över 12 och jag har gjort första passet idag! :D lite lätt underkroppsträning hemma bara :) värmde upp med de som är på första bilden, sen självaste passet ser ni nedan! Ett halvtimmes pass, de kan man inte tro när man ser de ;) men varje varv tar ungefär 10 min!
Men jag vaknade runt halv 11 tror ja, sen började jag träna 11 så innan de åt jag bara 1 riskaka och 1 glas vatten, för ja ville ha klar träningen så snabbt som möjligt.. Och frukosten blir extra god efter att man har tränat ;)
Men direkt efter att ja hade tränat tog jag då en snabbdusch, sen ner å fixa frulle! :) en omelett-ish, gjord på 3 äggvitor och 1 helt ägg, med salt och oregano (rekommenderar verkligen oregano, piffar upp allt rejält ;)) hade velat ha champinjoner också, men de va slut.. Men de gick ju ändå ;)
Sen gjorde jag en smoothie också! Gjord på 1 normalstor banan och 4 superassmå bananer, 1 msk mighty greens från alpha plus, och tyyyp 2 dl svarta vinbär som vi hade i kylen! :D sen toppade jag de me 1 dl müsli.. :)

Så.. Hur ser resten av måndagen ut då? Jo, planerna är i alla fall att städa och/eller baka.. Fårse vad ja hinner/orkar..;) men bakar jag blir de antingen glutenfria lussekatter eller glutenfria kardemumma-scones!:D mums! Sen träning ikväll :) blir sparring!

Okej, tydligen kan ja inte skicka bilden med uppvärmning.. Så ni får ju antingen söka upp någon uppvärmning eller kolla i min träningskategori, för där har ja lagt upp den några gånger.. Men ja, här kommer i alla fall passet :) och till varje övning använder jag vikt mellan 4-10 kg tror jag..

15 jumping squats
10 pulserande utfall bakåt/ben
10 sidoutfall/ben
10 hantelmarklyft
20 hoppande utfall
20 Donkey kicks/ben
20 kissande hunden/ben
Vila ca 1 min

x3

Av Elise - 20 december 2015 19:43

woops, de har vart lite dött här.. Men så drygt när ja måste gö inlägg på ipaden..
Men gårdagen va i alla fall inte speciellt intressant.. Chillade hela dagen.. Frukosten var en innocent, som gick ut dagen innan men ja antar att de inte va nåt problem.. Sen t lunch blev de mina vanliga pannkisar, och middagen fläskfilé me pommes :D mums! Och kvällssnacket ett äpple med kanel och en kopp te..

Och idag då? Jo de va ju först träning 11.15, fast tidsoptimist som jag är lyckades jag ju komma 11.20, men de spelade inte så stor roll :) fast jo åt ju såklart frukost före å haha.. Vanliga gröten ;)
Och sen när ja kom hem åt ja en fruktkuse med smör, och resten av fläskfilén från igår (3 små bitar), sen åkte vi iväg å handla lite! :) köpte då de nedan..;) och vi åt på Max då också.. Tog en kycklingsallad :)
Å nu har ja precis ätit upp 1 till fruktkuse med kalkon, och lite risgrynsgröt :) chillsöndag! Och imorn behöver ja inte gå upp tidigt! Så sköönt.. Och träning imorn igen å..;)

Av Elise - 18 december 2015 22:08

YEEEEEEYY, JULLOOOOV!! Så GRYMT skönt! Och nu e ja äntligen hemma.. Nu va vi klara där borta..:) från halv 6 till halv 10 alltså.. Men fick mig lite skratt ändå haha! Och cheatday idag å!:D julafton nästa vecka.. Fan, nu gåre fort!
Fan alltså, idag hare verkligen vart cheatday xD Först frukost, som faktist var bra, vanliga gröten, sen i skolan blev de skumtomte och macka med julskinka, sen stack jag å Matilda å åt Kebabtallrik, sen blev de chokladpraliner, lite cider, å nu pizza å ännu mer choklad..:P sen som ett plus har kameran på min mobil bestämt sig för att krångla.. De går inte att fokusera.. Såå dryyygt! Så de blev inga kebabbilder idag elr nåt sånt, men de ja tog kort på har ja på ipaden.. Så nåt kort blev de.. Men ändå, kommer ju bli förjävla drygt när inte mobilkameran funkar..

Men! Skitglad över lov, såå sköönt alltså.. Å, juste, träning på söndag också :) bara teknik, but still :)

Nä, nu ska ja fortsätta njuta av min pizza och choklad, innan pizzan blir allt för kall. Vi ses!:) ha ett roligt och skönt lov nu! Själv har ja inget inplanerat men ja tar de som de kommer!

Av Elise - 17 december 2015 19:36

Yaay sista riktiga dagen avklarad!:D imorn ska vi bara få våra betyg å fika lite å så, så får vi sluta runt 10 ungefär :D såå skönt me jullov! Dock ingen julstämning, men ändå :))
Så middagen ikväll blir 1 hel stekt gullök med kidneybönor igen, sen lite överbliven skruvpasta, och en liten tallrik med spaghetti å baconsås..;) den hade dock lite mkt peppar i sig, haha..
Och medan ja väntade på maten så åt ja den sista rotfruktskusen med kalkon!:) de åt ja också när ja kom hem.. 1 kuse med kalkon å 2 stekta ägg..:p har ätit gluten till varenda mål förutom frukosten idag..

Och idag slutade vi klockan 14 också :) skönt de! Dock jäkligt seg dag överlag.. Helt rörig å shit.. Men den är över!:)

Och igår efter träningen åt ja bara kycklingsallad med bröd till middag :) ååh, älskar brödet från pizzerior..!<3

Nä! Nu ses vi umorn! Å då är ja förhoppningsvis väldigt glad :) ciao!

Av Elise - 16 december 2015 16:09

Preworkout-time!:D är jäkligt hype nu av nån anledning, kan va för att ja har lyssnat på musik haha, då blir ja hype ;) tänkte ta en celsius men då blire väl kaos i mitt huvud haha!
Men idag, onsdag, blire 3 tjocka riskakor med banan och en med jordnötssmör, 5 dadlar med kanel, och 2 glutenfria linfröknäcken med kalkon!:)
Och idag slutade vi kl 12! Dee va skönt! Så ba hem å äta lunch å chilla fram tills nu :) men dock tror ka att ka höll på å få nå anfall me gallan igen.. För de kändes som sist ja fick de, men ja drack silver och la mig som en köttbulle på rygg så gick de sakta men säkert bort.. Skönt de! Och alltså ka fick så ont samtidigt som ja va hungrig, haha, så de blev inte riktigt illa förens ja ätit ena halvan av min rotfruktskuse.. Men när ja la mig som en köttbulle kunde ja vänta några min (tills maten kallnat) sen kunde ja äta.. Men åt då en kuse med kalkon och 2 stekta ägg, och så stekte ja på 1 hel gullök och 2 dl kokade kidneybönor.. Ville göra nånting snabbt å de va de första ja kom på förutom pannkakor, men ja kände mer för böngrejset.. Så de fick de bli :) å de vart gott!:)

Och igår som kvällssnack åt ja en kuse med äggvita å kalkon också.. Kusarna går ut imorn så måste äta lite, haha! Gluten overload liksom..

Men taggad till träning! Ingen träning på fredag heller förresten, för vi ska ha nå fredags-lek-grej med klubben då.. För typ barn å så, de e mest ba å hålla koll så springer de runt i en gympasal å får köpa lite godis å hyra grejer å så..:p

Och imorn blir en jobbig dag.. Men sista riktiga dagen innan lov!:D såå sköönt!!

Men, nu ska ja äta :) vi ses imorn!

Presentation


Här är en 15-årig tjej som bloggar om sin vardag :) jag boxas, och gillar att träna, äta gott och hälsosamt & shoppa :) kika gärna & se om du tänkt stanna!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards