Direktlänk till inlägg 25 juli 2015
Såhär på en lördag passar de väl inte bättre än med ett recept på paj..! Dessutom är den enkel, och god! Speciellt med vaniljkvarg :)
Ingredienser:
Ca 1.5 dl Glutenfria havregryn
1/2 tsk honung
0.1-0.2 dl riven kokos
1/2-1 dl naturell yoghurt
Frivilligt: linfrön/chiafrön/övriga frön
Lägg valfria bär/frukt i bottnen på en liten form. Att smöra/olja är inte nödvändigt. Jag skivade jordgubbar.
Blanda ihop alla ingredienser till en smet, ni kan behöva göra justeringar i receptet, för ja kommer inte ihåg exakt hur ja gjorde. Få till en lagom konsistens bara.
Klicka på, och försök bre ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen på 200-225 grader i ca 20 min. Ja tror mina var i 19 på 225 grader.
Detta recept är så enkelt och gott så ja tycker ni ska göra de! Och de e inte nå "ovanliga" ingredienser som mandelmjöl å mandelmjölk m.m som alla kanske inte har hemma elr i sin matbutik, så då är detta recept super! Man Behlver inte ens använda gf havregryn om man inte vill elr behöver :)
Tänkte inte på å räkna ut näringsvärdet, men de blir verkligen inte farligt om man ser på ingredienserna!
Recept: mig
På högra pajen hade jag 1 dl havregryn, å på vänstra minst 1 1/2.. Sen lite mer yoghurt på vänstra pckså, hade nog bara 1/2 dl på högra.. Ocj lite mer kokos i vänstra :) men lika mkt honung har ja för mig!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|