Direktlänk till inlägg 12 juli 2015
Ojoj! Vad GOTT! Man kan inte gissa att detta e glutenfritt!:D de enda "negativa" ja har å säga är nog att de va liite svårt å skära.. Men, de var nog förmodligen för att ja var för ivrig, och skärde de direkt när de kom ut ur ugnen, så de va lite krångligt, och sen faktist så är ja väldigt dålig på å skära limpor haha ;)
Men jag hade faktist inte i sesamfrön, för att vi intr hade några, men de vart hur bra som helst ändå! :D och de kan vara en bra idé att skära i mitten när ni tar ut ur ugnen, elr försöka iaf haha, och se hur den ser ut innuti.. För jag rodde min va helt klar men den va kladdig inuti.. Men den kommer också vara lite kladdig dast den e klar, för den måste stelna :)
Och kom ihåg att används glutenfria produkter om de ska bli helt glutenfritt.. Alltså tex havregrynen och fiberhusk.. Fast tror fiberhusk är glutenfritt i vanligs fall.. Aja, haha..
Men, till receptet:) :
2 dl havremjöl (Jag mixade ca 2 1/2dl havregryn i mixern till ett mjöl, men de finns färdigt att köpa)
1 dl kokosmjöl
1 dl rismjöl
2 dl havregryn
1/2 dl linfrön
(1/2 dl sesamfrön)
1 dl solrosfrön/kärnor
1/2 tsk brödkryddor
4 dl naturell yoghurt
1.5 tsk bikarbonat
1 msk fiberhusk
1 litet rivet äpple
2 msk honung
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Ha sedan i de blöta. (Äpple, honung, yoghurt)
Blanda ihop till en smet, jag var tvungen att gå in med händerna.
Smörj en brödform, elr gör som jag och lägg i 1/2 bakplåtspapper.
Häll i smeten, och grädda i ugnen på 200 grader i 50-60 min.
Låt svalna, skär upp, och njut :) jag hade smör på min macka, och mums! Nu vet ni vad jag kommer äta till frukost imorn..;)
Näringsvärde för hela brödet:
1805 kcal
66g protein
207g kolhydrater
66g fett
Näringsvärde per skiva av 10 skivor:
180.5 kcal
6.6g protein
20.7g kolhydrater
6.6g fett
Recept: idawarg.se
Näringsuträkning: mig
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|