sts

Alla inlägg under juni 2015

Av Elise - 25 juni 2015 12:44

Ooh, nudå kroppen får du ännu en sockerchock ;) ja har ju nästan en liten craving för sallad nu..! Vem sa att de nyttiga livet va tråkigt?;)

Men de blir den gamla hederliga bananpannkakan, och en munk, till lunch!:D alltså åh så gooott!! Kommer verkligen göra dess munkar fler gånger!:D kanske testar minimunkar oxkså..;)

Jag e egentligen inte ett dugg taggad på å springa.. Men de är bara 2km, så jag klarar mig igenom!

Av Elise - 25 juni 2015 10:12

Blir en sockerchock här! 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 3 äggvitor, sen 3 jordgubbar, 2 nävar blåbär, 1 banan, och en msk vaniljkvarg!:D ville testa att ha på kvarg..;) jo, sen lite melonjuice! Mixade bara melon haha.. Den va väl helt ok, kanske inte nånting ja skulle göra varje dag, men den är okej!:) först smakade den väldigt konstigt, men nu smakar den bara melon :)

Och idag äre löpning på schemat..! Jag bestämde mig för att springa idag och vila imorn, så ja kan ladda upp inför gymmet pp lördag ;)
Idag tänkte jag att ja ska springa 2-4km :) alltså ja ska springa 2km så fort ja kan, sen OM ja orkar, ska ja springa dom 2 kilometrarna igen :) men då ska ja inte försöka springa så fort ja kan haha.. Men då ska ja vila lite emellan :p

Btw, nu har bananerna börjat mogna.. Yeeey :D dom från Ica mognar långsammast.. Dom vi köper på Lidl mognar ju efter typ 1-2 dar!:p de gillar ja..;) vill ju ha dom mogna på en gång!

Av Elise - 24 juni 2015 20:54

Ooh ja, du hörde rätt ;p dessa munkar är både otroligt goda, och söta! Är verkligen nöjd! :D och har man ingen munk-form kan man bara göra som ja gjorde på bilden nedan ;) busenkelt med muffinsformar! Munkarna blir också glutenfria om man har glutenfria havregryn!:D Och alltså.. Detta är verkligen ett av dom godaste nyttiga recept ja gjort! Kanske tom av alla recept jag nånsin gjort!! Alltså ja skojar iiiinte :D tänk er liksom banan, choklad, och vanilj i en blandning... Eller hur!?
Så hur gör man dessa magiska munkar då!?

1 dl havregryn, mixat till mjöl (glutenfria/vanliga)
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1-2 skopor vaniljproteinpulver (alltså 1 portion, 1 eller 2 skopor, beroende på vilket protein du har)
1 mosad banan
1 tsk steviaströ
1 krm vaniljarom/1 tsk vaniljextrakt (jag hade vaniljarom)
Valfria toppings, ex mörkchoklad, kokos, krossade nötter, m.m

Mixa först havregrynen till ett mjöl.

Blanda sedan i resterande ingredienser förutom bananen.

Mosa bananen, och blanda med de torra. Det är enklast med händerna.

Smörj en munk-form, och lägg i degen. Eller, om du inte har någon form, ta en muffinsform, och lägg i degen, och gör ett hål i mitten med ett ihoprullat muffinspapper. Låt sedan pappret va kvar i munken när plåten är i ugnen.
Man skulle sökert kunna göra detta utan muffinsformen också, testa med bara muffinspapper om du inte har munkform elr muffinsform.

Grädda i ugnen på 180 grader i ca 10 min.

Låt de svalna, och ta ut munkarna, och toppa. Jag smälte choklad och hade på, och strödde på krossade hasselnötter, kokos, och varma mosade jordgubbar.


Man skulle egentligen ha ägg i också, men de glömde jag (hehe, oops) men de vart hur bra som helst ändå, så skrev inte med de heller!:) men om man vill ha de är de bara att ha i 1 ägg och 1 äggvita också. Men då förändras näringsvärdet.

Och dehär är näringsvärdet, av 6 munkar, utan några toppings, och med glutenfria havregryn.

1 munk av 6 innehåller:

112 kcal
4.5g fett
5.17g protein
11.7g kolhydrater


Jag tyckte muffinsarna vart finast, och kanske tom lite större, när ja inte hade något muffinspapper, utan direkt i formen.
Och näringsvärdet kommer också ändras lite beroende på vilket proteinpulver du har. Mitt är inte ett "riktigt" peoteinpulver. De innehåller lite mer kalorier och lite mindre protein än ett riktigt proteinpulver, men de blir ju bara bra sen för er om ni har riktigt pulver, mindre kalorier och mer protein ;) och jag hade vassle, och inte kasein när ja gjorde detta, så jag är inte helt 100 hur proteinet förändrades i ugnen..

Recep, som ja gjorde om lite: sweetnsweat.se

Näringsuträkning: mig

Av Elise - 24 juni 2015 20:33

Åååh va nöjd ja blev med munkarna :D så goda! Och väldigt söta också :D bra!
Och ja e faktist inte ett dugg hungrig, elr ens sugen på nånting, så delade 1/2 munk med mamma, och tog en apelsin :) de blir bra de!

Nu ska ja snart hänga upp tvätten, sen kolla på yt och utd hela kvällen!:) ses imorn!

Av Elise - 24 juni 2015 19:03

Ja gillar verkligen iifym (if it fits your macros) -grejen ja håller på med ;) blir massa mums! Som ikväll, hamburgareeee :D fast de va hemmagjorda, så de blev ju minst dubbelt så bra :) och ja hade på en ostskiva, Asså sånhär hamburgar-ost som är färdigpackad på tex Ica, sen ketchup, gurka, och körsbärstomater :D ingen dressing :) de behövdes inte ens ^^ och mums va gott! Sen åt ja lite potatis som va rester också :p delade på dom och hade på "lite" salt ^^ älskar salt haha.. Men ja hade på ketchup på potatisen också, men hade de efter ja tog kort :)
Åså drack ja en celsius till!

Och gissa vad.. Ja håller på å gö nyttiga MUNKAR! Yes, ni hörde rätt :) elr de blir typ munk-ish. För de e verkligen mission impossible å gö nyttiga munkar som är previs som vanliga munkar. Liksom, fluffiga, av gluten, söta och sockriga av sockret, och flottiga av frityr.. Njaa, skulle inte tro de va..
Så detta blir en lite hårdare variant :) men de e helt ok för mig! Dom vart klara innan vi åt, men dom ska svalna så ja kan ha på topping ^^

Av Elise - 24 juni 2015 15:19

NU är de äntligen lunch en gång för alla! Mamma behövde föra över pengar till bankkort, och hon jobbade, så de tog litr tid.. Men nu äre äntligen klart! Choklad-pannkakor :) men ja tror ja gillar dom andra pannkakorna mer.. Men ja glömde ha i stevian (...) så ja fick ringla på agavesirap uppepå :p men de hade nog blivit godare med stevian..:( man skulle egentligen inte ha i de heller, men ja gjorde om receptet lite :p man skulle ha vaniljextrakt istället för kakao, och då skulle man förmodligen ha vaniljsmak/naturellt proteinpulver. Men ja ändrade lte ;) å de blir ju beskare med kakao, drf ja tänkte ha i stevia.. Men här kmr receptet:

3 äggvitor
30g proteinpulver (1 elr 2 skopor, beror på vilket protein de är, 2 skopor för mig)
1 tsk kakao
1 tsk steviaströ

Sen blandar man bara ihop allt och steker på :) jag toppade då med blåbär, banan, och agave! Mums! :)

Och bara pannkakorna, utan toppingen, innehåller runt ca 250 kcal, 33g protein, under 20g kolhydrater, och 6-7g fett!:D perfekt ju!

Fast dock fick pannkakorna lite konstig form.. Men de gör ju inget :p

Av Elise - 24 juni 2015 13:00

Nu har ja hunnit med träning innan lunchen igen ;) och ja tänkte göra ett annat recept på proteinpannkakor (yeey) men vi har inga ägg, för ja gjorde slut på dom sista imorse.. Men, de gör inget, för min brorsa ska åka å handla snart (ska få han å gö de så fort som möjligt) och då får han handla ägg :) men ja kan inte vänta så länge me å äta nåt, så tog 3 msk keso och 1/2 banan sålänge :p nåt litet i väntan liksom ^^

Och passet ser ni nedan!:) gjorde samma uppvärmning som igår, som är på bild, och hela passet tog lite under 40 min inklusive uppvärmningen :) haha, aj va ont i händerna ja har efter hantlarna! Kommer säkert få blåsor..:p
Och btw, ja fick en träningsbänk helt random i avslutningspresent för att ja hade så bra betyg ;) de lönar sig att va duktig! Och ja e stolt, för ja lyckades sätta ihop bänken helt själv ;) är inte speciellt bra på såntdär heheh..
Men ja tror btw ja måste köpa fler viktplattor till mina hantlar också, de börjar bli lite lätta;)

30 crunches
30 bicycle crunches
10 Jack knives
30 sek vila
x3

4x4 pull ups handflatorna utåt/bortåt
4x4 pull ups handflatorna inåt/mot ansiktet
10x3 sit ups/pulserande sit ups på bänk
10x3 /sida en-hands-hantelrodd
10x3 stående hantelrodd

3x1 min planka

10-7-5-3-1 korta, explosiva armhävningar

Av Elise - 24 juni 2015 09:21

God morgon igen!:D idag har jag en intressant frukost!:D kunde inte välja mellan gröt å choklad..glass, så ja tog båda!:D men körde 1/2 gröt portion :) och istället för banan å allt dedär tog ja bara "1" msk jordnötssmör ;) så tog 1/2 dl havregryn, 1 dl vatten, 2 äggvitor, och sen jordnötssmör :) sen hae vi ju slut på mandelmjölk, så ja fick ta lite kvarg istället, så de vart mjukglass!:D de vart ju inte lika gott som om de hare vart mandelmjölk i, men de vart bra ändå!:D så en fryst banan, lite kvarg, 2 skopor chokladproteinpulver, ocj toppat med 3 jordgubbar :) mums!

Alltså jag har ingenting stt göra på dagarna, så de känns som stt dagarna bara går..:/ inte så kul..

Men idag står iaf överkropp på schemat :) men de ser ut som att de ska bli sol.. Så om de blir de, kanske ja ska va me Tova å Isabell, å då hinner ja förmodligen inte träna, men då kmr ja ju få lite träning om vi håller på å cyklar runt ;)

Ovido - Quiz & Flashcards