Direktlänk till inlägg 14 juni 2015
Nu har ja testat på glutenfria tortillabröd!:D jag har inte hunnit smaka dom än, men ja ska äta 1 till lunch, så då får ni höra hur de smakar!
Dom va enkla å göra, så de e bra!:) degen är ganska, gummiaktig..? Så de känns lite weird först haha, men de e bara innan man börjat kavla ut och mjölat de :) och ja gjorde halva receptet! Men ja skriver i hela receptet!:) de blir 10 bröd av hela receptet :)
400g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50g rismjöl
150g majsmjöl
1/2 tsk salt
30g fiberhusk
Majsmjöl till utbakning
Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
Låt degen svälla under en kökshandduk i 15 min.
Dela upp degen i 10 bitar, och kavla ut dom tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidorna ett par minuter, tills brödet fått färg och känns lätt.
Lägg dom ovanpå varandra på en tallrik, och täck med en bakhandduk, så de inte blir torra.
Klart!:) ja kan verkligen tänka mig att dessa bröd blir goda ;)
Näringsvärdet /bröd av 10 st:
76.6 kcal
15.2g kolhydrater
1.6g protein
0.4g fett
Och näringsvärdet blir detsamma om man gör halva receptet, och får 5 bröd. :)
Recept: recept.nu
Näringsuträkning: mig
edit: nu har ja smakat bröden! De smakar lite mer majs/popcorn är vanligt, men helt ok!:p goast om man värmer dom ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|